Požiar hospodárskych budov. Z udiarne zmizli klobásy.

08.10.2013 Kežmarok

Požiar hospodárskych budov:
Počas noci zo soboty na nedeľu došlo v obci Bušovce, okr. Kežmarok k požiaru hospodárskej budovy a susediacej drevárne a s ňou susediacej záhradnej chatky.
Spolu s hospodárskou budovou zhorelo aj seno a slama, ktoré tam boli uskladnené a taktiež zhoreli dva šrotovníky, prevracačka na seno, 4 ks pneumatík na traktor, 20 m3 smrekových dosiek, 10 ton jačmeňa a rôzne ručné náradie a poľnohospodárske zariadenia. Oheň zničil aj susediacu dreváreň a strechu hospodárskej budovy, pričom v drevárni zhorelo uskladnené uhlie, palivové drevo, smrekové dosky a rôzne náradie. Plamene sa rozšírili aj na záhradnú chatku susediacu s drevárňou a taktiež došlo k poškodeniu a zadymeniu rodinného domu pri tejto chatke. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 25 500.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie. Na miesto boli privolaný aj pracovníci Kriminalisticko-expertízneho ústavu Košice, za účelom zistenia príčin požiaru.

Z udiarne zmizli klobásy:
Na policajnú linku 158 oznámila v sobotu (5.10.2013) podvečer 54 ročná žena z obce Torysa, okr. Sabinov, krádež klobás.
Ku krádeži došlo v ten istý deň v čase medzi 9:00 h a 18:00 h. Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel na pozemok rodinného domu oznamovateľky a z udiarne v zadnej časti pozemku ukradol cca 80 ks klobás. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 50.- €. Prípad vyšetrujú policajti z Lipian ako prečin porušovania domovej slobody.
 

Vyberte región